vineri, 30 martie 2012

Parcul din Tecuci

Un parc, un muzeu....

Exista un parc in Romania unde ramai uimit de atentia si grija cu care orice coltisor este amenajat si intretinut. Tecucenii se bucura din primavara si pana in toamna de o oaza de culoare si liniste, un colt de Rai chiar in centrul orasului. Parcul, destul de mare, a fost dat in concesiune unei persoane care a imbinat dezvoltarea afacerii cu pasiunea si cu dorinta de a demonstra ca omul sfinteste locul si ca nu trebuie sa inchidem ochii in fata frumusetii.

Da, este in Romania o persoana care a inteles ca satisfactia personala vine din ceea ce poti face pentru ceilalti, pentru orasul tau. Ce poate fi mai frumos decat sa vezi cum pasiunile tale puse in practica pot aduce atata bucurie oamenilor si atata satisfactie spiritului? Incepand din primavara, florile au un loc de cinste, de la cele de sezon pana la cele mai rare si mai extravagante. Am avut aici placerea sa vad soiuri de lalele despre care nici nu-mi puteam imagina ca exista. Magnolii, trandafiri, irisi… etc., toate alcatuiesc o adevarata gradina botanica.



Spre deliciul copiilor au fost aduse fel de fel de animalute si pasari, iar pentru persoanele cu probleme de sanatate s-a deschis o salina. Tot in acest parc, pe langa terase, fantani arteziene si sculpturi, se gaseste si o expozitie de flori de mina, statuete si fosile. Poti petrece ore in sir nestiind exact daca te afli intr-o gradina botanica, o gradina zoologica sau intr-un muzeu in aer liber.





Oamenii vin sa se bucure de liniste si de privelistea minunata, vin sa se relaxeze, sa se deconecteze si sa-si mangaie sufletul cu cateva clipe de frumusete. Natura ii lasa muti, ii opreste din graba zilnica si aceste momente de rasfat le incarca bateriile pentru o noua zi. Parca de la atata admiratie devin mai buni, mai civilizati, mai impacati cu viata. Se intampla in Tecuci si se intampla datorita unui roman care stie ca nu poti avea satisfactia lucrului tau decat daca este bine facut si din suflet.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu