miercuri, 4 aprilie 2012

Romania constienta de propria-i valoare!

Pentru ca sa reusim sa ne integram in Uniunuea Europeana cat mai curand, trebuie in primul rand sa ne depasim frustraile pe care le avem legat de tot ceea ce este romanesc, pe toate planurile si din toate punctele de vedere.
Incepand de la valori, traditii, cultura ….si terminand cu produse si marci romanesti a caror importanta se pare ca o stiu mai bine strainii decat noi.
Spre exemplu Dacia, este o marca auto extrem de apreciata in strainatate. Dacia a exportat  un numar impresionant de autoturisme anul trecut, iar la saloanele auto a prezentat modele care au trezit un real interes pe plan mondial. Este de laudat experienta, deschiderea spre nou si strategia de marketing de care compania a dat dovada in ultimii ani.
In schimb in Romania daca ai o masina Dacia….nu prea esti “cool”. In Romania este doar masina oamenilor de rand, cu posibilitati restranse si cu aspiratii reduse.
Cati dintre noi au auzit de Ana Aslan? Numeroase personalități internaționale au urmat tratament cu Gerovital: Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Marlene Dietrich, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali. Cum se poate ca sa avem produse cosmetice atat accesibile si de apreciate in stainatate, fara ca noi sa le fi folosit? Suntem fascinati de cosmetice frantuzesti si uleiuri orientate, fara sa stim ca avem produse autohtone de cea mai buna calitate, brevetate si certificate la nivel international.
 Sa nu uitam de potentialul turistic, de peisajele extraordinare si de varietatea formelor de relief pe care acesta tara le are. Cum este posibil sa nu ne iubim tara? Cunosc niste persoane care nu au vazut Transilvania sau Delta Dunarii, in schimb fac de doua ori pe an concedii la “shopping la Milano” si sunt foarte “cool”.
Cum am ajuns fruntasi in Europa la cersetorie, la boli si la infractiuni? Cum am ajuns sa ne fie rusine cu originea noastra, sa fim frustrati si amarati?
Oameni buni, nu va mai lasati manipulati de cei care ne desconsidera. Avem toate resursele sa fim in frunte si nu la coada!
Romania trebuie sa devina constienta de propria-i valoare si sa promoveze tot ceea ce este autohton.
Noi nu avem nevoie de sarbatori, de produse si de stiluri de viata occidentale.
Romania, trezeste-te!!!!  Doar asa Europa o sa-ti recunoasca meritele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu