marți, 12 iunie 2012

Sibiu - Hermannstadt

Cu ocazia “portilor deschise” am decis sa vizitez Sibiul, un oras aparte,  Capitala Culturala a Europei in anul 2007, oras in care vechiul si noul nu fac nota discordanta.
In Sibiu poti vizita numeroase muzee, parcuri, biserici si poti incepe cu Piata Mare care din secolul 16 a devenit centrul “cetatii”, reprezentand locul unde se desfasurau cele mai importante evenimente, de la executii publice si pana la comert. Astazi piata este locul principal de promenada pentru localnici si turisti.
De aici se face accesul la Muzeul Brukental si tot de aici poti ajunge foarte usor spre Muzeul de Istorie, Piata Mica, Piata Huet.
Toate cladirile din aceste piete  au fost declarate monumente istorice.
Incarcatura istorica este intr-adevar impresionanta, insa ceea ce m-a  fermecat iremediabil sunt cateva aspecte care tin de oameni, de civilizatie si de faptul ca mai exista locuri in tara aceasta unde trecutul este apreciat si conservat.
Linistea inconjuratoare, aerul curat si calmul sibienilor te aduc intr-o stare de reala relaxare.
Sibiul este un oras care trebuie obligatoriu vizitat, este destinatia ideala pentru un concediu linistit si in acelasi timp intens. Aici inca mai poti manca sanatos si inca mai poti respira aer curat. Oamenii sunt primitori, iar ospitalitatea lor te lasa fara cuvinte.
Intr-o lume a stresului si a grijilor, Sibiul este oaza de relaxare pe care Romania o are.
Este o gura de aer intr-un ocean de greutati.
M-am simtit mandra sa vizitez Sibiul! M-am simtit mandra sa cunosc romani minunati!

Un comentariu: