miercuri, 27 iunie 2012

Blasova salbatica

Un sfarsit de saptamana petrecut in natura, departe de galagia urbana, este bine-venit si te incarca din plin cu energia necesara ca sa poti face fata agitatiei de zi cu zi.
Eu am descoperit Blasova, o balta, nu foarte departe, chiar in tarisoara noastra (judetul Braila), si am avut parte de un sfarsit de saptamana in acest loc aproape salbatic, unde natura te imbie cu ce are mai de pret. Principala atractie la Blasova este pescuitul. Turisti impatimiti ai acestui sport ce presupune dibacie si rabdare vin din toate colturile tarii. De dimineata pana seara, fiecare incearca norocul in functie de preferinte, pregatire, dotari etc. Fie ca au o simpla undita sau lansete de ultima generatie, fie ca stau pe mal, in stuf sau cu barca in larg, fiecare incepe dimineata cu o singura dorinta: sa scoata din apa ceva notabil.

Nimic nu se compara cu senzatiile pe care le traiesti intr-o astfel de iesire in salbaticie. O cafea la ibric savurata cu ochii pe lansetele insirate rabdator pe malul apei, emotia data de bataia pestelui care se incapataneaza si nu vrea sa fie scos din apa; dulceata borsului de peste facut la ceaun chiar langa stufaris, o plimbare pe luciul apei la apus, cand soarele inroseste orizontul, lupta cu un tantar obraznic care nu te lasa sa te bucuri de concertul broscarimii, povestile spuse in jurul focului seara in compania unui porumb copt si multe altele fac din aceasta escapada o amintire de neuitat. Iar dupa o astfel de zi, un somn linistit la cort te face sa uiti de dormitorul si telecomanda de acasa.
Un sac de dormit si eventual o lanterna sunt tot ce ai nevoie pentru o noapte linistita in mijlocul naturii. Atat de simplu si totusi atat de suficient si reconfortant, ca nici nu-ti vine sa crezi cum te poti bucura de viata cateva zile fara internet, fara televizor, fara mall. Natura ne ofera totul si scoate la iveala simplitatea din noi. Din fericire, in Romania sunt numeroase zone inca neatinse de civilizatie, unde te poti delecta in salbaticie si simplitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu