joi, 29 august 2013

Pentru cine construim scoli?

Intreaga Europa ne arata cu degetul pentru ca nu avem suficiente scoli, insa vin si va intreb: pentru cine sa mai construim scoli? Conform datelor de la ultimul recensamant, nu numai ca populatia Romaniei este in continua scadere, insa si natalitatea a scazut dramatic. Din cauza saraciei, din cauza unui sistem prost gandit, tinerele familii au ajuns sa se gandeasca de doua ori inainte de a avea un copil. Foarte multi spun ca nu-si permit sa faca un copil; nici vorba de 2 sau 3, cum era la moda acum 25-30 de ani. Statul nu sustine, nu incurajeaza natalitatea, iar omenilor le este din ce in ce mai greu sa asigure strictul necesar.
Tot Europa ne impune legi si taxe care nu fac decat sa ingreuneze si mai greu traiul. Sub mirajul unei vieti civilizate am ajuns sa trebuiasca sa respectam norme si standarde impuse de altii, fara sa vedem consecintele negative pe termen lung, pe care inevitabil le vom suporta.
In Parlamentul Romaniei se discuta probleme rezolvate de mult de catre tarile UE, cum ar fi casatoria intre persoane de acelasi sex, in loc sa ne preocupe faptul ca anual numarul nasterilor scade dramatic, iar numarul deceselor infantile este la cote alarmante. Suntem in fruntea Europei la decese infantile, deoarece spitalele noastre nu pot trata copii nascuti cu diferite afectiuni.
Iar daca ne casatorim barbat cu barbat si femeie cu femeie, pentru ca asa ne dicteaza Occidentul, de ce mai avem nevoie de scoli? Nu am nimic cu orientarea nimanui, insa sa privim realitatea: pentru copii putini – scoli putine. Este o matematica elementara. In concluzie sa construim cimitire, ca sa avem unde sa ne ingropam! Cat de curand o sa constatam ca suntem o tara de batrani, cu drum sigur catre cimitir. Am face bine sa ne trezim! Romania este o tara frumoasa, ar fi pacat sa o lasam sa imbatraneasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu