vineri, 4 ianuarie 2013

Magia sarbatorilor, taina inimii

Prea ocupati cu sfarsitul lumii, prea ocupati cu pregatirile pentru masa de Craciun, prea intoxicati de reclame si spoturi publicitare, care mai de care mai comerciale, menite sa ne scoata banii din buzunare... Asa au ajuns foarte multi sa traiasca "magia sarbatorilor de iarna", iar cel mai rau dintre toate este faptul ca nici copiilor nu stim ce sa le mai spunem despre insemnatatea Craciunului. Brazi, porci, mancare prea multa si prea grasa, cadouri mai mult sau mai putin utile si bautura din blesug in toate casele, pe toate mesele. O goana nebuna dupa cumparaturi, cozi interminabile la magazine, la saloane de infrumusetare, in trafic si foarte mare risipa de bani. Insa, din fericire, Romania mea nu este in totalitate asa de nauca si de superficiala.
Romania mea inseamna traditii pastrate si transmise din mosi stramosi, inseamna sarbatori petrecute alaturi de cei dragi, cu multa liniste si smerenie, inseamna recunostinta pentru Nasterea Domnului, inseamna multumire pentru anul ce a trecut si rugaciune pentru anul ce vine, inseamna o fapta buna si aducere aminte de cei mai putin norocosi decat noi si lista ar putea continua la nesfarsit.
Am intalnit multi romani implicati in diferite campanii de strangere de fonduri pentru case de copii, aziluri de batrani si nu numai. Cu ajutorul celor care stiu sa imparta o farama fie ea cat de mica din avutul lor, foarte multi s-au bucurat sa primeasca un semn de bunatate, de solidaritate si macar o raza de speranta ca mai avem in inimile noastre un strop de caldura.
Dragostea si faptele bune sunt magia iernii, iar credinta, care este taina inimilor noastre, nu ne poate lasa indiferenti fata de semenii nostri. Le multumesc din suflet tuturor romanilor care au petrecut aceste sarbatori gandindu-se macar o clipa la aproapele lor si ma rog ca Bunul Dumnezeu sa le rasplateasca inzecit generozitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu