luni, 1 octombrie 2012

Ignoranta distruge Romania!

Fie ca vorbim despre educatia primita in scoala, despre cunostintele pe care le acumulezi invatand, fie ca vorbim despre cei sapte ani de acasa, cand inveti sa te comporti in societate, educatia este acel lucru de pret pe care nu ti-l poate lua nimeni. In viata poti pierde multe, poti avea suisuri si coborasuri, momente de glorie, dar si de deznadejde, insa oricat de greu te-ar incerca soarta, tot nu poate sa-ti ia nimeni cunostintele si caracterul.
Ceea ce suntem se compune in mare parte din ceea ce stim si din felul in care ne prezentam in mijlocul comunitatii in care ne desfasuram activitatea. Inteligenta fara caracter nimic nu valoreaza. Insa daca nu ai urmat cine stie ce scoli si cursuri sau pur si simplu nu te duce capul, dar ai caracter, esti politicos si civilizat, tot este un mare plus. Oricat de inteligent ai fi, nu valorezi nimic daca nu stii sa spui pardon, ma scuzati sau multumesc, iar aceste lucruri de deprind in familie.
Din pacate, in Romania familia tinde sa nu mai fie ceea ce a fost odinioara. Graba, traiul modern, disperarea dupa confort distruge armonia si linistea pe care cu totii ar trebui sa punem mai mult pret.
Din acesta pricina au cel mai mult de suferit copiii si adolescentii, viitorul aceste tari. Ei nu mai primesc acasa educatie, nu-i invata nimeni sa fie smeriti, cu bun simt, cu rusine, cu o preocupare continua spre acumulare de cunostinte etc.
Sistemul nu ofera nici el gradinite si scoli prea bune, profesori prea interesati sau programe de dezvoltare care sa constituie o baza solida in educarea tinerei generatii.
Astfel, ignoranta fata de educatie ajunge, incet, incet, sa distruga Romania.
Acasa trebuie sa inveti sa vorbesti frumos, sa fii ordonat si sa ai respect pentru toti cei din jurul tau. Scoala trebuie sa completeze formarea ta ca individ si sa-ti ofere acele cunostinte fara de care nu poti reusi in viata. Este atat de simplu. Sunt lucruri atat de importante pe care daca le primesti la timp, chiar poti ajunge departe, iar odata dobandite sunt ale tale pe vecie. Pentru ca nimeni nu ti le poate lua. Problema este atunci cand nimeni nu ti le ofera si, din pacate, ignoranta a acaparat ca o caracatita societatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu