sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Sa plantam fapte bune si de sarbatori!

In vreme ce afacerile cu brazi sunt in toi si din ce in ce mai multe paduri dispar ca si cum nici nu ar fi fost pe fata pamantului, campania Plantam fapte bune in Romania, continua parca tocmai ca sa ne dea o lectie de daruire si devotament fata de mediul inconjurator. Este binecunoscut faptul ca tot romanul trebuie sa-si impodobeasca locuinta cu cel putin un brad de sarbatori, insa nimeni nu-si pune problema de unde vine bradul si in ce mod a ajuns pe piata.
Sub pretextul sarbatorilor se ascund mii de afaceri frauduloase, pe care autoritatile ori le ignora, ori de cele mai multe ori chiar le incurajeaza. Stim doar doua lucruri: trebuie sa ne incalzim casele si trebuie sa ne impodobim brazii. Concluzia? Toti copacii la taiere! Toata vara ne lamentam. Ne confruntam cu alunecari de teren, nu mai putem respira de caldura, poluarea pune stapanire pe toata Romania si ne intrebam unde sunt copacii de altadata? Unde au disparut padurile?
Iarna insa uitam de mediul inconjurator si ne rezervam dreptul de a lua natura in ras, fara sa ne gandim la consecinte. Parca in antiteza cu acest tablou sumbru, mai multe companii si asociatii organizeaza periodic campanii de impadurire si intretinere a zonelor expuse pericolelor iminente. Sunt oameni care au inteles ca implicarea sustinuta poate salva Romania de un dezastru ecologic. Imbucurator este faptul ca aceste campanii nu sunt initiate de niste batranei nostalgici si conservatori care regreta vremurile de altadata, ci sunt initiate de tineri idealisti care anticipeaza faptul ca viitorul copiilor lor depinde de implicarea directa in prezent.
Masurile de azi pot salva Romania. Punand mana de la mana, redam verdele care s-a furat tarii acesteia. Putem face minimul de fapte bune de sarbatori, cumparand un brad in ghiveci si salvand astfel unul din padure. Ce sa mai spunem de faptul ca apoi putem planta bradutul nostru undeva? Sa plantam cate o fapta buna de sarbatori! Sa transformam bucuria noastra intr-o bucurie a naturii!  
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu