luni, 11 martie 2013

Impreuna pentru Manastirea Cornu

Doresc sa fac un apel la bunavointa celor care au posibilitatea sa dea o mana de ajutor. Deoarece Dacic Cool promoveaza Romania, am convingerea ca impreuna putem pune in miscare lucrurile pentru o Romanie mai buna si mai unita, pentru Romania pe care ne-o dorim!
Panorama orasului Campina vazuta de pe platoul pe care este ridicata Manastirea Cornu te lasa fara grai. De aici de sus ai o imagine de ansamblu care poate nu intamplator te face sa te simti un mic Dumnezeu care priveste cu admiratie propria creatie. Liniste, armonie si frumusete impresionanta, toate sub semnul credintei. Avand hramul "Sfantul Ioan Evanghelistul" si "Sfanta Cuvioasa Eufrosina", Manastirea Cornu a fost construita intre anii 2006 si 2008, iar din 2008, viata manastireasca a inceput cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel. Cateva maicute marturisesc aici dreapta credinta si dragostea nelimitata catre Dumnezeu, rugandu-se zi si noapte cu nadejdea sporirii duhovnicesti, a apropierii de Dumnezeu, a slujirii pentru toti cei care au atata nevoie. Am gasit aici o manastire micuta, insa primitoare, inconjurata de un ansamblu de chilii. Este un loc linistit, parca potrivit ales pentru rugaciune, un loc in care simplitatea si modestia si-au dat mana. Insa toata minunatia acestui loc este la un pas de prapastie.
Cel mai probabil din cauza defrisarilor care s-au facut in timp, manastirea se confrunta cu o iminenta alunecare de teren, in fata careia se pare ca autoritatile nu au solutii. Pamantul se surpa, iar totul risca sa se prabuseasca sub privirile neputincioase ale maicilor. S-au mutat in alte chilii mai sigure si se roaga neincetat ca sa primeasca ajutor si sa poata salva truda ce s-a facut pana acum. Cand am vazut dezastrul, am ramas fara cuvinte.


Am inteles ca in orice clipa se poate produce nenorocirea. Maica Julieta m-a batut pe umar si mi-a spus ca daca randuieste Bunul Dumnezeu vor primi ajutor la timp si poate va fi evitat dezastrul. Nu am inteles daca spunea asta ca sa ma imbarbateze pe mine sau se imbarbata singura, nedorind sa accepte gandul ca toata munca lor se duce de rapa la propriu. Nu am stiut ce sa-i raspund, ma gandeam doar la ce s-ar putea face. Cine sa intervina? La cine sa apelam? Ce pot face eu ca sa le ajut?
Mi-a spus apoi ca sunt oameni binevoitori, cu resurse si cu relatii, care fac toate eforturile de a mobiliza autoritatile sa intervina si sa ofere cele mai bune solutii pentru a salva "casa lui Dumnezeu". Am vazut povestea prezentata si la televizor, am auzit vorbindu-se de donatii, de proiecte de consolidare si m-am bucurat ca romanii inca mai dau dovada de solidaritate si de credinta.
Sper din suflet ca oamenii sa inteleaga si sa contribuie pentru a ajuta, deoarece in fond acesta este mesajul credintei: sa ne iubim aproapele, iar aproapele nostru poate fi oricine care are nevoie de ajutor. Manastirea Cornu are nevoie de ajutor imediat!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu