luni, 16 iulie 2012

Herastrau, diversitate incantatoare

Cum a venit canicula peste noi, iar traiul intre betoane devine insuportabil, vrei nu vrei, singura solutie este sa iesi din casa… daca timpul si bugetul iti permit sa mergi la mare sau la munte sau in orice alta parte unde caldura este mai blanda si aerul mai respirabil. Insa, cum nu se poate sa pleci departe ori de cate ori disconfortul termic te scoate din minti, trebuie sa gasesti o solutie de scapare cat mai aproape de casa. Eu am ales Parcul Herastrau intr-una din zilele in care soarele promitea sa parjoleasca totul in cale.
Ajunsa in parc, nu mi-a venit a crede… Atat de multa lume, atat de multi copii si asa o forfota nu am mai vazut in viata mea. Tinerii, care mai de care cu role sau cu biciclete, se bucurau de racoarea parcului facand putina miscare. Locurile de joaca erau luate cu asalt de micile albinute care roiau intr-un ritm ametitor de la calusei la tobogane si la castele colorate. Terasele au devenit in scurt timp neincapatoare. Suprafata lacului primea bucuroasa vaporasele, barcile si hidrobicicletele. Muzeul Satului parea ca un stup incarcat de curiosi care, imbinand utilul cu placutul, admirau casutele atat de incarcate de traditii si valori din toate colturile tarii.

Parca vrand sa contureze o minigradina zoologica, autoritatile au adus o mare colivie cu pauni de diferite feluri, iar pe lac isi fac de cap nestingherite lebedele si ratele, carora copiii le rasplatesc frumusetea cu paine, covrigi si pufuleti. Tot in parc s-a deschis si un Aquarium, unde copiii pot vedea lucruri interesante din lumea apelor. Spre amiaza, Teatrul Masca a pregatit surprize atat de bine venite pentru cei ce apreciaza spectacolul in cele mai variate forme: statuile – de care toti curiosii se amuza si fac o poza ca amintire; iar seara, de la ora 20.00, o reprezentatie comica incheiata in ropote de aplauze.

  De asemenea, Gradina de Vara gazduieste spectacole comice atat de indragite de publicul boem. Pe langa o plimbare pe aleile ferite de razele soarelui, te poti delecta si cu o inghetata, un suc proaspat de fructe sau pur si simplu cu minunata priveliste pe care locul o ofera. Mii de trandafiri de diferite culori si soiuri infrumuseteaza toate colturile parcului. Atat de bine m-am simtit si atat de multe lucruri mi-au incantat privirea, incat timpul parca a zburat pierzandu-si dimensiunea. S-a facut seara, canicula s-a potolit, iar oamenii incarcati de voie buna au pornit spre case. O zi minunata, o zi incantatoare, o zi in Herastrau!
 Parcul Herastrau 6Parcul Herastrau 2Parcul Herastrau 4Parcul Herastrau 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu