luni, 21 mai 2012

Litorarul pentru toti

Concediul la mare a devenit pentru romani o normalitate. Din pacate, sunt multi cei care aleg alte meleaguri mai primitoare, desi se fac eforturi vizibile pentru imbunatatirea serviciilor si pentru crearea de noi atractii pentru turisti in Romania. Litoralul Marii Negre ar putea fi o rampa de lansare a turismului, avand in vedere salba de statiuni cu care se mandreste si diversitatea acestora.
Costinesti, o statiune preferata de studenti si in general de tineret, ofera distractii pe masura. Aici tineretea este definitia de baza. Multimea de terase si discoteci, agrementul pe lac si pe mare, multitudinea de oferte de cazare pentru toate buzunarele fac sa arate aceasta statiune ca un adevarat stup in sezon.
Vama Veche este pentru visatori, pentru cei indragostiti de natura, pentru cei boemi, care nu se formalizeaza si nu traiesc dupa cliseele de ultima generatie. In Vama te cuprinde o stare de adevarata relaxare a mintii si a spiritului; te detasezi cu totul de lume. Poti avea plete sau tatuaje, poti sa dormi in cort sau pe plaja, poti sa canti la chitara sau sa faci baie imbracat… nimeni nu te judeca, ba chiar s-ar putea sa ai surpriza sa ti se alature, acceptand ca esti ceea ce vrei tu sa fii. Tot in Vama poti savura cel mai frumos rasarit din lume. O senzatie unica te cuprinde cand mingea uriasa de foc iese din mare si creste pe muzica de Ravel.
Mamaia este ideala pentru familiile cu copii, deoarece ofera o gama variata de atractii: un parc acvatic modern, telegondola care strabate intreaga statiune, un parc de distractii, care seara de seara devine neincapator. Plaja este foarte frumos ingrijita si se prezinta civilizat in fata marii cu sezlonguri, umbrele si terase elegante. Restaurantele cu specific sunt la mare cautare, iar servirea se face intr-o maniera destul de placuta. Mamaia este o statiune cocheta, rafinata si primitoare pentru clientii pe masura.
Iar gama de statiuni continua, sunt si statiuni pentru cei mai linistiti, care cauta relaxarea, sunt si statiuni renumite pentru bazele de tratament. Important este sa stii exact ce-ti doresti de la concediu si sa-ti alegi statiunea potrivita. Si asta este si diferenta. Nu avem statiuni urate, jalnice sau prea scumpe ori la moda, avem statiuni diverse, care se potrivesc sau nu gusturilor si asteptarilor noastre. Este ideal sa mergem acolo unde ne este locul, unde putem sa ne desfasuram dupa bunul plac. Sa nu mai aratam cu degetul si sa strigam in gura mare ca avem o tara urata.
Romania nu este urata, este doar diversa, iar daca din anumite motive nu ne simtim bine intr-un loc, inseamna pur si simplu ca nu e locul nostru acolo. Sunt sigura ca in acelasi loc altii se pot simti minunat. Si asta face Romania sa fie minunata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu